Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Game # 930102140 - Texas Hold'em No Limit EUR 0.10/0.20 - Table "Oregrund"

Players(max 6):

gaalius (EUR 20.30 in seat1)

sephirothe (EUR 19.90 in seat2)

ARTEMKAru (EUR 36.78 in seat3)

wojtanov (EUR 14.88 in seat4)

dani_pl2 (EUR 15.00 in seat5)

TuplaEE (EUR 34.97 in seat6)

Dealer: wojtanov

Small Blind: dani_pl2 (0.10)

Big Blind: TuplaEE (0.20)

sephirothe was dealt: :Kc :Ks

gaalius Fold

sephirothe Raise (0.80)

ARTEMKAru Raise (2.50)

wojtanov Fold

dani_pl2 Fold

TuplaEE Fold

sephirothe Call (1.70)

Flop :Qh - :5c - :2s

sephirothe Check

ARTEMKAru Bet (4.00)

sephirothe Call (4.00)

Turn :6c

sephirothe Check

ARTEMKAru Check

River :9d

Ο αντίπαλος είναι αρκετά καλός παίκτης,ΤΑG κατά κανόνα κ πολύ επικίνδυνος.Η εικόνα που έχω δώσει είναι TAG.

Pre flop κ στο flop πιστεύω ότι είμαι μπροστά κ κάνω slowplay.

Στο turn το bet out είναι προτιμότερο από το check?

Στο river τι κάνουμε?

Δημοσίευση

sorry, αλλα νομιζω ειναι ενας απ'τους χειροτερους τροπους που μπορουσες να παιξεις το χερι.

Σκοπος σου ειναι να βαλεις σταδιακα ολο το στακ σου στο pot οποτε raise pre αλλιως οποσδηποτε checkraise flop.Tωρα το max που μπορεις να παρεις

ειναι ενα potsized bet στο river που πολυ αμφιβαλω

αν ο αντιπαλος μπορει να το δει.

Δημοσίευση

4 στις 5 φορές εκεί θα κάνω reraise pre flop,με το σκεπτικό που έγραψες,να φτιάξω σιγα σιγά δλδ ένα μεγάλο ποτ κτλ.

Όμως επειδή με τον συγκεκριμένο αντίπαλο παίζω συνέχεια,αποφάσισα να το παίξω κάπως διαφορετικά,ώστε να μπορώ να τον μπερδέψω γενικά,πχ ας πούμε όταν κάνω απλό call σ'ένα μελλοντικό reraise του να έχει στο νου του ότι μπορεί να κρατάω από 67s μέχρι ΑΑ.Οπότε με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να το παίξω τόσο παθητικά.Θέλω τη γνώμη των εμπειρότερων πάνω σε αυτό το θέμα,αν δηλαδή είναι λάθος αυτό το σκεπτικό..

Πάντως το πιο standard παίξιμο είναι reraise είτε pre flop είτε στο flop

Δημοσίευση

an tou kaneis all in pre-flop meta apo tetoio action k afou les oti paizetai kathe mera me ti tha sou kanei call?an nomizeis oti to range tou einai megalo tote push!!an twra tou kaneis call sto reraise k meta check-raise einai kinish pou se auta ta stakes sinithws deixnei arketa kalo fullo k mono me aq qk isws k 99-jj na sou kanei call.pisteuw pws afou apofasises na kaneis call pre-flop ena mikro bet apo brosta einai kalh kinhsh.iparxei k iperiptwsh na sou kanei raise blofarontas k na ginei commited.epishs etsi deixneis oti borei na kratas k pp k pontareis na deis pou vriskesai.3 pontarismata loipon.

flop:4

turn:8

river:12

etsi tha to epaiza egw an iksera ton paixth k apofasiza na kanw 'slowplay'..kalh sunexeia sta trapezia;)

Δημοσίευση

Preflop den einai genika kakh h skepsh sou alla to protimw an exeis thesh.

To flop omws einai teleio an nomizeis oti mporeis na tou kaneis levelling kai na kaneis check-raise. Ennow oti to c-r sou tha fainetai poly bluffy (den kaneis represent tipota sxedon) kai pithano na kaneis induce shove apo AK h 77+ h kai xeirotera.

An de nomizeis oti mporei na doulepsei auto to c-r tote to slowplay preflop mallon htan lathos kai ektos theshs ftaneis sto river exontas apotyxei na kontrolareis to pot ontas ektos theshs kai proseyxesai na kanei kapoio hero call pou mallon de tha kanei syxna.

Δημοσίευση

Οι γνώμες σας μου είναι πολύ χρήσιμές,ευχαρίστώ.Τελικά στο river έκανα ένα μικρό value half pot bet ελπίζοντας να πάρω κάποιο crying call από JJ,TT(που βέβαια με έκανε pot commited φυσικά)ο αντίπαλος έκανε call,δείχνοντάς μου ΑΑ.

To check-raise στο flop ή έστω ένα μικρό bet από μπροστά,θα μου κόστιζε βέβαια όλο το stack αλλά όπως είπαν τα παιδία είναι η πιο σωστή κίνηση τελικά

Δημοσίευση

CALL με ΑΑ ?? Χα, τελικα ο αντιπαλος δεν ειναι τοσο επικινδυνος οσο νομιζεις.Αν δεν μπορει να σου παρει 100bb με ΑΑ vs KK σε τετοιο board

καλυτερα να το γυρισει σε stngo.

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

Δηλαδή εννοείς να παίζουμε πιο συχνά τα μεγάλα pots εκτός θέσης και μικρότερα pots με θέση;

Το deception value που είχε εδώ το παίξιμο του Dussan απέδωσε καρπούς, αφού κατάφερε να μη χάσει όλο του το stack με KK vs AA. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του slowplay. Στο river κι εγώ έτσι θα έπαιζα. Πιο πιθανό να άλλαζα την τακτική μου στο turn ποντάροντας από μπροστά αλλά και η συνέχιση του slow play δεν είναι άσχημη. Όσο για το απλό call του αντιπάλου στο river πιστεύω ότι είναι σωστό, αφού αν κάνει raise δύσκολα θα δεχτεί call από χειρότερο φύλλο.

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

holdemgr έγραψε:

Δηλαδή εννοείς να παίζουμε πιο συχνά τα μεγάλα pots εκτός θέσης και μικρότερα pots με θέση;

Το deception value που είχε εδώ το παίξιμο του Dussan απέδωσε καρπούς, αφού κατάφερε να μη χάσει όλο του το stack με KK vs AA. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του slowplay. Στο river κι εγώ έτσι θα έπαιζα. Πιο πιθανό να άλλαζα την τακτική μου στο turn ποντάροντας από μπροστά αλλά και η συνέχιση του slow play δεν είναι άσχημη. Όσο για το απλό call του αντιπάλου στο river πιστεύω ότι είναι σωστό, αφού αν κάνει raise δύσκολα θα δεχτεί call από χειρότερο φύλλο.[/quote:3dvwqwgt]

O Dussan de exase to stack tou giati o adipalos eitan kakos.

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

holdemgr έγραψε:

Δηλαδή εννοείς να παίζουμε πιο συχνά τα μεγάλα pots εκτός θέσης και μικρότερα pots με θέση; [/quote:3vobmmpf]

Poios? Ti?

Το deception value που είχε εδώ το παίξιμο του Dussan απέδωσε καρπούς, αφού κατάφερε να μη χάσει όλο του το stack με KK vs AA. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του slowplay.

Swsta an exoume KK gnwsto kai ws "aces magnet" koitame pws na kataferoume na mh baloume lefta sto pot wste na mh xasoume apo AA :huh:

Δημοσίευση

AngryKoreaMan έγραψε:

O Dussan de exase to stack tou giati o adipalos eitan kakos.

Dussan αμα σου γυρνούσε ρέστα στο river τι θα έκανες;

holdemgr συγγνώμη αν παρεξήγησα το σκεπτικό σου, αυτό που καταλαβαίνω από το post σου είναι ότι προτιμάς με ΚΚ στο χέρι να κάνουμε slowplay έχοντας position και να μην κάνουμε και τόσο slowplay, δηλαδή να κάνουμε μεγάλο reraise εκτός θέσης. Δηλαδή να κρατάμε το pot μικρό με θέση και να το μεγαλώνουμε εκτός θέσης. Για πόσο μεγάλο reraise μιλάμε εκτός θέσης; Τι θα πρότεινες; Κάποιο μεγάλο reraise, να αυξήσουμε την πιθανότητα να πάρουμε το Pot εκεί, ή κάποιο μικρότερο να ενθαρρύνουμε κάπως τη δράση; Αν προτείνεις το πρώτο, αρνούμαστε να παίξουμε ένα μεγάλο pot αν πάει πάσο ο αντίπαλος ενώ έχουμε το 2ο δυνατότερο φύλλο του Holdem, στη δεύτερη περίπτωση φουσκώνουμε το pot που είναι υπέρ μας. Αλλά γιατί να προτιμούμε το slowplay με position χωρίς να φουσκώσουμε άλλο το Pot?

Δημοσίευση

Vatal έγραψε:

sam me tiltares apisteuta me tin apantisi sou :huh:

mporei na apantisw meta pou 8a eimai iremos

Ίσως φαίνεται παράξενη η απάντησή μου και κάπως results oriented όπως λέει κι ο holdemgr, δηλαδή κρίνω από το αποτέλεσμα. Ένα δυνατό φύλλο έχει πολλούς τρόπους να παιχτεί. Εγώ ανέφερα κάποια από τα πλεονεκτήματα μιας προσέγγισης που επέλεξε ο DUssan. Σίγουρα υπάρχουν και μειονεκτήματα, πολλά από τα οποία αναφέρατε κι εσείς, πχ στο flop βαδίζεις στο σκοτάδι αν δεν κάνεις ένα raise for value. Το ίδιο όμως κι ο αντίπαλος ;) . Το θέμα είναι ότι πέρα από τα τετριμμένα είναι απαραίτητο να μην είμαστε απόλυτοι με τις επιλογές μας, να μη λέμε "σωστό είναι μόνο αυτό, πάει και τελείωσε". Στο πόκερ πρέπει να μην μπορούν οι αντίπαλοί μας να μας βάζουν εύκολα σε χέρια. Πρέπει να ξέρουν ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο παίξιμο με πολλά διαφορετικά φύλλα. Φυσικά αυτό έχει αξία απέναντι σε αντιπάλους που κάνουν τον κόπο να σκεφτούν τι μπορεί να κρατάμε και δε βλέπουν μόνο τι κρατάνε αυτοί.

Κλασικό παράδειγμα η μάχη heads-up του Ferguson με τον Helmuth στην τελευταία σεζόν του Poker After Dark. Πρέπει να είναι επεισόδιο 16-17 κάπου εκεί, season 4, αξίζει πολύ να τη δείτε. Ο Ferguson κάνει raise or fold σε κάθε μα κάθε button. Αυτό είναι κακό, μονοδιάστατο. Από την άλλη ο Hellmuth κάνει limp every button, επίσης κακό, χειρότερο σίγουρα, διότι αν με πολύ καλά φύλλα κάνεις raise κάνει μπαμ, ενώ αν τα κάνεις κι αυτά slowplay δίνεις free flops στον αντίπαλο. Προσωπικά πιστεύω πως η χρυσή τομή είναι κάπου στη μέση, ποικιλία στο παιχνίδι...

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

Dussan αμα σου γυρνούσε ρέστα στο river τι θα έκανες;

holdemgr συγγνώμη αν παρεξήγησα το σκεπτικό σου, αυτό που καταλαβαίνω από το post σου είναι ότι προτιμάς με ΚΚ στο χέρι να κάνουμε slowplay έχοντας position και να μην κάνουμε και τόσο slowplay, δηλαδή να κάνουμε μεγάλο reraise εκτός θέσης. Δηλαδή να κρατάμε το pot μικρό με θέση και να το μεγαλώνουμε εκτός θέσης. Για πόσο μεγάλο reraise μιλάμε εκτός θέσης; Τι θα πρότεινες; Κάποιο μεγάλο reraise, να αυξήσουμε την πιθανότητα να πάρουμε το Pot εκεί, ή κάποιο μικρότερο να ενθαρρύνουμε κάπως τη δράση; Αν προτείνεις το πρώτο, αρνούμαστε να παίξουμε ένα μεγάλο pot αν πάει πάσο ο αντίπαλος ενώ έχουμε το 2ο δυνατότερο φύλλο του Holdem, στη δεύτερη περίπτωση φουσκώνουμε το pot που είναι υπέρ μας. Αλλά γιατί να προτιμούμε το slowplay με position χωρίς να φουσκώσουμε άλλο το Pot?

Θα πω απλά, επειδή όλες οι απαντήσεις υπάρχουν ήδη στο προηγούμενο post μου ότι:

Κάνω slowplay preflop δε σημαίνει απαραίτητα ότι θέλω να παίξω ένα μικρό pot. Μένουν αλλά 3 streets για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ποτ. Αλλά εκτός θέσης είναι πιο δύσκολο να το κάνουμε.

Δημοσίευση

xaxa συνφωνω απολυτα με τον holdem για περι θεσης.Οπως το παιξες καταφερες να μεταμφιεσεις το φυλλο σου αρκετα,απλα πρεπει να αυξησεις καπου το ποτ.

Ο αντιπαλος σου ειναι πολυ παθητικος οποτε δεν θα ειχε νοημα ποτέ να κανεις slowplay το οτιδιποτε εναντιον του αρα η μόνη μας επιλογη είναι να παίξουμε το χερι μαs γρηγορα.Οποτε bet bet shove η c/r flop+shove turn