Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

ElKonte έγραψε:

Οπότε μην το κουράζουμε άλλο,δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να εγκριθεί καταστατικό ενός τέτοιου συλλόγου,τουλάχιστον μέχρι να μοιάσουμε στην Ρωσία,όπου το HOLDEM θεωρείται άθλημα.

Εθεωρείτο!

Αιτία, η απαγόρευση του πόκερ από την κυβέρνηση της Ρωσίας τη Δευτέρα που μας πέρασε. Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός τουρισμού επικύρωσε την απαγόρευση του πόκερ στη χώρα του, καταργώντας τον χαρακτηρισμό του ως «άθλημα» που ίσχυε μέχρι πρότινος.

«Πραγματοποιήσαμε μία αλλαγή στη λίστα αθλημάτων της Ρωσίας, η οποία εγκρίθηκε από την αντίστοιχη επιτροπή της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, αποκλείσαμε το πόκερ από τη συγκεκριμένη λίστα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Βίταλυ Μάτκο.

απόσπασμα από http://www.pokerland.gr/news/european-p ... osxas.html

Δημοσίευση

ElKonte έγραψε:

"...Είναι φανερό ότι η δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη ως έννοιες από τη φύση τους ρευστές υπόκεινται εις μεταβολήν κατά τη διαδρομήν

του χρόνου..."

Ως τελικό συμπέρασμα λοιπόν...Αναμονή!!!Μέχρι τότε,μιάς και μαζευτήκαμε πολλοί,μήπως να οργανώσουμε ένα δικηγορικό πρωτάθλημα πόκερ...??? :laugh: :laugh: (ή κανένα Lawyers Sunday στο Apollonia)!

Φαντάζεστε "δικηγορικό πρωτάθλημα πόκερ" όπου για να συμμετέχεις θα πρέπει να κόβεις διπλότυπο πριν( buy in), στο τέλος κάθε χεριού θα επιτρέπεται δίλεπτη αγόρευση από κάθε παίκτη για τον τρόπο που παίχτηκε η πάσα, υποβολή ενστάσεων για παράβαση κανονισμών, πεντάλεπτη διακοπή για διάσκεψη και έκδοση απόφασης και ακροατήριο το οποίο θα επιδοκιμάζει ή θα αποδοκιμάζει τις αποφάσεις? :laugh :laugh: :laugh: :

Δημοσίευση

SWEDENFISH έγραψε:

Ο Δημητρης Νεμέτης έχει το καταστατικό του συλλόγου.(δικηγόρος θεσσαλονίκης)

Αν δεν υπάρχει προσωπική σχέση μαζί του μπορώ να το ζητήσω και εγώ.

Ήλιε ο Δημήτρης είναι πάρα πολύ φίλος.

Θα του τηλ. τη Δευτέρα να μιλήσουμε για το θέμα - πιθανόν να βρεθ΄β και μαζί του - και θα σας ενημερώσω από το thread αυτό.

Δημοσίευση

Αχ, δικηγόροι... ;)

Το ότι το καταστατικό του συλλόγου προστασίας φίλων καζίνο (που έτσι κι αλλιώς μια σφραγίδα είναι και τίποτα άλλο) δεν λύνει το δικό μας πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δε λύνεται.

Επιμένω, υπάρχει λύση, αλλά όπως είπε και ο tarestasas θα πρέπει να κινηθούμε λίγο διακριτικά και ίσως να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας όσον αφορά τους διατυπωμένους αρχικούς στόχους.

Δημοσίευση

Τελικά φίλε goingup δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς επιδιώκουμε με αυτόν τον ενδεχόμενο σύλλογο.Γίνε σε παρακαλώ λίγο πιό σαφής σχετικά με την διακριτική κίνηση και το νέρωμα του κρασιού.Θέλω δηλ.να πώ,επιθυμούμε έναν σύλλογο διάδοσης,υποστήριξης του HOLDEM πχ με διοργάνωση συναντήσεων και θεωρητική ανάλυση του παιγνίου,δημιουργίας λέσχης των μελών όπου θα διοργανώνονται και τουρνουά κλπ κλπ..ή "ρίχνοντας νερό στο κρασί μας" να κάνουμε ένα σύλλογο πχ φυσιολατρικό,αλλά αντί να ασχολούμαστε με την φύση στις εκδρομές να παίζουμε πόκερ?Και ένα καταστατικό δεν είναι απλώς μιά σφραγίδα.Μέχρι να την πάρεις απαιτούνται κάποιες προϋποθέεσεις που αναλύθηκαν νωρίτερα και απο τους άλλους συναδέλφους.Και εν τέλει άν νομίζεις οτι ο οποιοσδήποτε δικαστής θα χάψει έτσι εύκολα το καμουφλάρισμα.. ε τότε τι να πώ..FOLD!

Δημοσίευση

ElKonte ευτυχώς που η εκούσια δικαιοδοσία δεν έχει εισαγγελέα και δει εσενα γιατί τότε δεν θα περνάγαμε καταστατικό με τπτ. :)

Ασε την άρνητική σκέψη και ακου τους ειδικούς.

Εγω συμφωνώ με Αλέξη κ αφήνω τα υπόλοιπα στον tarestasas k Ael88.

Δημοσίευση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αρκεί να σκεφτόμαστε τι επιτρέπεται και όχι τι απαγορεύεται. Το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο για να συζητηθεί μέσα από ένα φόρουμ ή μέσα από χαοτικές ομαδικές συναντήσεις. Και αυτό γιατί αν θελουμε να φτάσουμε στη κορυφή του Ολύμπου, πρέπει πρώτα να βγούμε από το σπίτι μας. Και όλη αυτή η πορεία πρέπει να σχεδιαστεί. Εμείς ακόμα δε ξέρουμε, όχι μόνο ποια είναι η κορυφή του Ολύμπου, αλλά ούτε καν ποιά είναι η εξώπορτά μας. Τέλος πάντων αυτή είναι μια κουβέντα πάνω από καφέ και όχι πάνω από πληκτρολόγιο. Αν είσαι Αθήνα, με χαρά να την κάνουμε. Food for thought όμως για να μη νομίσεις ότι πετάω πράγματα αβασάνιστα σχετικά με το σύλλογο. Μια (από αρκετές) γραμμή σκέψης:

Απ' όσο ξέρω δεν απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες να πηγαίνουν στο καζίνο. Ούτε στο καζίνο του εξωτερικού. Ούτε όταν πηγαίνουν στο καζίνο του εξωτερικού τους απαγορεύεται να παίζουν holdem εκεί. Γενικά δεν απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες να παίζουν Texas holdem (ή πόκερ γενικότερα), αρκεί να το κάνουν σε χώρους που έχουν την άδεια να διοργανώνουν τέτοιο παιχνίδι. Απλά δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι... στην Ελλάδα. Νομίζω ότι από αυτό το σημείο εκκίνησης είμαστε σε καλύτερο δρόμο. Και, αν αυτό το συγκεκριμένο είναι αδιέξοδο, παρόμοια σημεία εκκίνησης υπάρχουν αρκετά.

Δημοσίευση

Φίλε Antoni απο την φύση μου συνηθίζω να βλέπω τα πράγματα καλοπροαίρετα.Αν εσύ ερμηνεύεις τις απόψεις μου ως αρνητικές,κανένα πρόβλημα.Εγώ προτιμώ να τοποθετώ τα πράγματα κατ αρχήν σε ρεαλιστική βάση και στην συνέχεια να προσπαθώ να βρώ την καλύτερη λύση,προς αποφυγήν απογοητεύσεων.Ωστόσο έχω την άποψη οτι το συγκεκριμένο θέμα δεν θα πρέπει να εξελιχθεί σε ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στους "ειδικούς",στους οποίους υποθέτω ανήκεις και εσύ,γιατί νομίζω οτι έτσι απλά μπερδεύουμε και συσκοτίζουμε αντί να διαφωτίζουμε τους "μή ειδικούς".Συμφωνώντας με τον goingup οτι οι λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης δεν θα πρέπει να συνεχιστούν πάνω απο το πληκτρολόγιο,προτείνω να εκθέσει ο καθένας τις απόψεις του και τις προτάσεις του κατα την διεξαγωγή του επόμενου GSOP5,όπου υπάρχει η ευκαιρία να βρεθούν πολλοί απο τους ενδιαφερόμενους για ένα τέτοιο εγχείρημα,με συντονισμό μάλιστα του POKERLAND αν το επιθυμούν τα παιδιά.Σε τελική ανάλυση επειδή η θεωρία πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη,ο μόνος δρόμος για να αποδειχθεί η μή η άποψη του καθενός,είναι να κατατεθεί η σχετική αίτηση στο δικαστήριο.

Δημοσίευση

ElKonte έγραψε:

Συμφωνώντας με τον goingup οτι οι λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης δεν θα πρέπει να συνεχιστούν πάνω απο το πληκτρολόγιο,προτείνω να εκθέσει ο καθένας τις απόψεις του και τις προτάσεις του κατα την διεξαγωγή του επόμενου GSOP5,όπου υπάρχει η ευκαιρία να βρεθούν πολλοί απο τους ενδιαφερόμενους για ένα τέτοιο εγχείρημα...

:):)

Λέγοντας αυτό, συνάγεται ότι διαφωνείς με το δεύτερο σκέλος της τοποθέτησής μου "...ούτε μέσα από χαοτικές ομαδικές συναντήσεις..."

Η μέθοδος που αυτό συνάγεται είναι ακριβώς η ίδια ώστε από το:

"2. Στις επιχειρήσεις καζίνων της χώρας επιτρέπεται να παίζονται τυχερά παιχνίδια υπό την προϋπόθεση ότι αυτά παίζονται νόμιμα σε ένα τουλάχιστον κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με πιστοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και Αρχών των χωρών αυτών (regulated market)."

(Άρθρο 20 του Ν.3229/04 http://www.fle.gr/forologika/snomoi/200 ... 229_04.htm)

συνάγεται ότι το texas holdem δεν είναι παράνομο, αλλά μπορεί να διεξάγεται υπό όρους. Απλά οι αρμόδιες εταιρείες που εκπληρούν τους όρους, δεν παρέχουν (ακόμα) αυτό το ΝΟΜΙΜΟ εμπορικό προϊόν.

Απλά το αναφέρω επειδή μάλλον δε θα είμαι σε αυτό το GSOP.