laxmana Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 Γεία σκεφτόμουν πια είναι η πιο κερδοφόρα γραμμή να πάρει κάνεις αν κραταέι JJ, QQ , AK σε δίαφορες περιστάσεις.Ξέρω ότι αυτό εξαρτάται πολύ από τον αντιπάλο αλλά νομίζω ότι μπορεί να κατηγοροποιηθεί και με βάση τον αντίπαλο (σε γενικές γραμμές πάντα)Θα προσπαθήσω να τα μαζέψω.1. Hero UTG raise SB or BB 3bet2. Hero UTG raise BTN 3bet3. Hero CO raise BTN 3bet4. UTG raise Hero on SB or BB5. CO or BTN raise Hero on SB or BB6. MP or CO raise Hero on BTN7. UTG raise Hero on SB or BB 3bet and get 4bet8. CO or BTN raise Hero on SB or BB 3bet and get 4bet9. MP or CO raise Hero on BTN 3bet and get 4betΔεν μου έρχονται άλλα. Ευχαριστώ Παράθεση
mmymmmgfdgfmd Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 -4bet AK σχεδον σε ολες τις καταστασεις και αν χρειαστει 5bet allin.Το ιδιο QQ.-JJ αναλογα.Νο rules,αν εχω position συχνα flat 3bet αλλιως προτιμω το 4bet/fold αναλογα την ιστορια.Παντως για μενα ποτε flat το 4bet,εκτος αν εισαι 200+bb deep.-Εναντια σε καποιους θα παω πασω ΑΚ,QQ σε 4bet αλλα σπανια.Τωρα δεν μπορω να κατσω να μιλησω για τις 9 καταστασεις ξεχωριστα.Ετσι κι αλλιως ειναι εξισου σημαντικη η προιστορια και τα range που βαζουμε τον αντιπαλο. Παράθεση
pokerovios Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 alienhack έγραψε:-4bet AK σχεδον σε ολες τις καταστασεις και αν χρειαστει 5bet allin.Το ιδιο QQ.-JJ αναλογα.Νο rules,αν εχω position συχνα flat 3bet αλλιως προτιμω το 4bet/fold αναλογα την ιστορια.Παντως για μενα ποτε flat το 4bet,εκτος αν εισαι 200+bb deep.-Εναντια σε καποιους θα παω πασω ΑΚ,QQ σε 4bet αλλα σπανια.Τωρα δεν μπορω να κατσω να μιλησω για τις 9 καταστασεις ξεχωριστα.Ετσι κι αλλιως ειναι εξισου σημαντικη η προιστορια και τα range που βαζουμε τον αντιπαλο.θα διαφωνησω με αυτο το σκεπτικο σιγουρα οσον αφορα το α,κ και το j,j..το ολο σκεπτικο το θεωρω απολυτως σωστο ,αλλα παιζοντας πολυ καιρο στα small stakes(και συγκεκριμενα 0,25-50) ,εχω παρατηρησει πως η μεγαλη πλειοψηφια των 3βετσ σε αυτα τα stakes ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ MONSTER(a,a k,k q,q a,k).φυσικα παιζει ρολο και ο αντιπαλος, αλλα και τι παιχτης εισαι εσυ.οταν εισαι αντιμετωπος με εναν lag παιχτη επιβαλλεται το 4βετ.απλα οταν γινει το 4βετ αν δεν εισαι deep stack συχνα γινεσαι commited στο ποτ και γι αυτο το θεωρω μακροχρονια ζημιοφορο(αλλωστε νομιζω πως παιζει στην καλυτερη 47/53 απεναντι σε q,q j,j 10,10).εγω εχοντας παρατηρησει απο τα στατιστικα μου ζημια μακροχρονια παιζοντας very aggressive τον α,κ και λιγοτερο αλλα παλι ζημιοφορο το j,j αν δεχθω 3βετ πολλες φορες θα κανω call ειδικα αν ειναι απο τα blinds που θα εχω και θεση.παντα κανω 3βετ με α,κ j,j αλλα αν δεχθω 4βετ πολλες φορες fold η απλο call.παντα βεβαια αναλογα με τον αντιπαλο!!!σιγουρα παιχτικα ειναι λαθος τακτικη απλα ετσι εχω προσαρμοσει το παιξιμο μου οταν παιζω σε αυτα τα stakes και το ποσταρω γιατι με ενδιαφερει πολυ να ακουσουμε και αλλες αποψεις.. Παράθεση
mmymmmgfdgfmd Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 -Επειδη εγω προσωπικα παιζω aggro preflop περιμενω τους αντιαπλους να με κανουν 3bet lighter,οποτε το 4bet με ΑΚ γινεται υποχρεωτικα.Ειδικα αν δεν εχω θεση προτιμω να κανω πασο παρα flat το 3bet του.Aν καποιος ειναι πολυ tigh οσον αφορα το 3bet τοτε εχει τυχει να πασαρω ΑΚ pre μονο και μονο σε ενα 3bet,αλλα ελαχιστες φορες.Αν τυχει να κανω 3bet με ΑΚ και να δεχτω cold 4bet πχ απο το ΒΒ πασαρω σχεδον παντα.Εκτος αν ειναι suited...-JJ tough hand to play.Συνηθως κανω flat το 3bet με position.OOP μαλλον 4bet/fold αναλογα τα reads.-QQ παρομοιως με το ΑΚ.Εγω παιζω micro-stakes(NL10) και το line που προανεφερα μου εχει φανει κερδοφορο προς το παρον.Φυσικα με εξαιρεσεις αναλογα τον παικτη... Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου, 2009 Κι εγώ σε αυτά τα stakes δίνω βάση στο 3bet% του αντιπάλου κι αν δεν έχω δείγμα γενικά στο image του αλλά και στο δικό μου. Από button κλπ αλλάζουν τα πράγματα. Τα ranges ανοίγουν αρκετά αν έχεις απέναντί σου regular. Παίζει μεγάλο ρόλο και το site. Πχ αυτοί που συχνάζουν τακτικά στα τραπέζια της betfair είναι γενικά πιο aggressive preflop με μεγάλο PFR οπότε αυτό ανοίγει πολύ το εύρος του 3bet και πολλοί regulars έχουν ήδη προσαρμοστεί σε αυτό. Σε άλλα sites στα ίδια stakes πολύ σπάνια θα βρεις παίχτη που να κάνει 3bet πάνω από 5-6%. Οι πιο πολλοί θα κυμαίνονται στο 3% (QQ+, κάπου εκεί είναι νομίζω, μπορεί να κάνω για λίγο λάθος).Γενικά οι επισημάνσεις των προλαλήσαντων είναι ορθότατες σε ότι αφορά τη φιλοσοφία τους γενικά με αυτά τα hands και το συνυπολογισμό του position&opponent image. Παράθεση
Recommended Posts