Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

NLHE Cash Game 6-max:A-A OOP και 'επικίνδυνο' board στο turn

Themis

Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το πώς θα παίζατε αυτό το hand από το turn και μετά - και φυσικά αν θα κάνατε κάτι διαφορετικό μέχρι εκείνο το σημείο.

6-handed cash game NL Holdem , $0.50 / $1.00. Βρίσκομαι στο Big Blind με :Adiamond::Aclub: , με $98 .

Preflop , όλοι πάνε πάσο μέχρι τον παίκτη στο Button που αρέσκεται να κάνει raise σχεδόν κάθε φορά που βρίσκεται στο Button , και στα μισά hands στα οποία βρίσκεται στην CO . Τα χειρότερα hands , πάντως , που έχει δείξει είναι μικρά suited connectors ή Suited ντάμα με kicker 7 ή 8.

Αυτή τη φορά, έχοντας $77, κάνει raise στα $3.50 . Το SB πάει πάσο και κάνω 3-bet στα 12.50. Κάνει call .

Flop :Jspade::6spade::8heart:

Ποντάρω $20. Κάνει call .

Turn : :9spade:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω είσαι check / fold. Τα μόνα φύλλα που νικάς και έχουν πάρει αυτό το line είναι AJ, QQ, (ΚΚ πιο δύσκολα) τα οποία θα checkaroun μέχρι το river. Όπως τον περιγράφεις έχει πολλά φύλλα στο range του που σε νικάνε.

Το ανοίγει τα φύλα που ανέφερες δεν σημαίνει οτί τα κάνει call / 3bet.

Εδώ παίζει ρόλο το calling range tou se 3bet το οποίο όταν είσαι 100 ββ deep δεν έχει suited connectors

BEt turn 1/2 pot kai c/c blank river

check / fold το turn . @Grammenoz διαφωνώ ότι το το calling range του δε περιλαμβάνει κάποιες φορές και sc , δε γνωρίζουμε όμως τα frequencies του οπότε δύσκολο να δοθεί απάντηση ( παίζεις με hud θέμη? )

3bet pre- bet flop - c/f turn ,υπερβολικά weak line για ΑΑ .

b/f > c/f στο turn ,(θα σε έδιωχνε ακόμα και JxQs )

αν ανοίγει τα πάντα από button τότε το call 3bet range του θα είναι αρκετά wide ακόμα και sc - gc ,ip .

imo bet 1/2 pot turn n fold to 3bet ,c/c river non spade

Είναι δυνατόν να βλέπω τέτοιες απαντήσεις , ειδικά από ατόμα που ασχολούνται τόσο συχνά με το forum . Έχετε συνηδητοποιήσει ότι ο αντίπαλος είναι fish και του έχουνε μείνει μόνο 44,5 και το ποτ είναι ήδη 65. Πιο εύκολο shove δεν υπάρχει. Έλεος!!

Έχετε συνηδητοποιήσει ότι ο αντίπαλος είναι fish

μα γι αυτον ακριβως το λογο τεινουμε ολοι προς το πασο...παιζει μεγαλο range suited φυλλων που εκει χανουμε απο το μεγαλυτερο ποσοστο, ενω χανουμε κι απο 2 pair πλεον, κεντες που συμπληρωνει το 9 κι οτι αλλο μπορεις να φανταστεις...το πιο safe και λογικο ειναι το fold...αλλο τωρα αν παντρευτεις τους ασους σου και δεν τους πασαρεις με τιποτα...

Έχετε συνηδητοποιήσει ότι ο αντίπαλος είναι fish και του έχουνε μείνει μόνο 44,5 και το ποτ είναι ήδη 65. Πιο εύκολο shove δεν υπάρχει. Έλεος!!

This ... και 0% να έχεις στο turn in the long run τον έχεις αναγκάσει να κάνει huge mistake και εσύ βγαίνεις κερδισμένος από την πάσα..

3bet pre- bet flop - c/f turn ,υπερβολικά weak line για ΑΑ .

b/f > c/f στο turn ,(θα σε έδιωχνε ακόμα και JxQs )

αν ανοίγει τα πάντα από button τότε το call 3bet range του θα είναι αρκετά wide ακόμα και sc - gc ,ip .

imo bet 1/2 pot turn n fold to 3bet ,c/c river non spade

This best line imo αλλά obv σε πιο deep καταστάσεις..

Το board είναι ότι πρέπει για να κάνουμε overplay τους άσους.

Δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι είναι overplay οι ΑΑ σε αυτό το σημείο.. Όπως είπα και πριν ότι και να κρατάει ο αντίπαλος στο συγκεκριμένο σημείο δεδομένων των stack sizes σίγουρα από το χέρι εμείς βγάζουμε profit και όχι αυτός.. Αν έχει set δεν είχε odds για set mining και in the long run θα χάνει περισσότερα.. το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που κρατούσε flushdraw gutshot ή top pair και έκανε call το flop .. no odds no implied .. γενικά με αυτά τα χέρια είναι καλύτερο να τα βάλει όλα στο flop παρά να κάνει just call αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.. + πιστεύω ότι υπάρχουν χέρια που μας κάνουν call και παίρνουμε value από το shove όπως Αs Jx ,QQ και αν είναι και ψαρούλης πιθανότατα και από KJ QJ ..

Ναι κατάλαβα τι εννοούσες και συμφωνώ, στο flop ή preflop έχει κάνει λάθος σίγουρα. Απλά λέω ότι αν μπορούμε να γλυτώσουμε τα υπόλοιπα λεφτά σε αυτό το σημείο ας το κάνουμε. Καθαρά μαθηματικά είναι πιο πιθανό να είμαστε μπροστά ή πίσω εδώ (πες μου και το range που τον τοποθετείς δηλαδή);

όπως είπε ο θέμης ανοίγει σχεδόν πάντα από button ,αν υποθέσουμε ότι ανοίγει το 90% των χεριών του και κάνει call σε 3bet το 25% (και λίγα λέω ) τότε στο flop έχουμε :

Board: Js 6s 8h

Dead:

equity win tie pots won pots tied

Hand 0: 19.600% 19.40% 00.20% 45321 472.50 { 55+, A2s+, K6s+, Q8s+, J8s+, T8s+, A7o+, K9o+, QTo+, JTo }

Hand 1: 80.400% 80.20% 00.20% 187374 472.50 { AcAd }

στο turn : Board: Js 6s 8h 9s

Dead:

Hand 0: 37.298% 37.12% 00.18% 3675 17.50 { 55+, A2s+, K6s+, Q8s+, J8s+, T8s+, A7o+, K9o+, QTo+, JTo }

Hand 1: 62.702% 62.53% 00.18% 6190 17.50 { AcAd }

Έχουμε 4/1 στο flop και 1,5/1 στο turn ,βέβαια δεν έχουμε στοιχεία για τον αντίπαλο για το πως παίζει και το πως αντιδράει και δεν έχω υπολογίσει τα χέρια που κάνουν call στο flop αλλά οι πιθανότητες να έχει mid pair unset ,ή J ,ή 2nd pair + draw και να σε βάζει σε ΑΚ AQ δεν είναι λίγες εάν είναι 1 απτους 3 που λαλούν ή 1 απτους 2 που χορευουν.

και εγώ δεν νομίζω ότι είναι overplay οι ΑΑ σε αυτό το board ,φαινομενικά είναι heavy wet board αλλά in the long run μπορείς να βγάλεις value σε αρκετές των περιπτώσεων .

ακόμα και c /r turn αν είναι fishy aggro ή ακόμα καλύτερα bet -shove και για protection

Με αυτά τα λίγα στοιχεία για τον αντίπαλο ,το action και τα stack sizes δεν νομίζω να μπορείς να γλιτώσεις και πίσω να είσαι ..

όπως είπε ο θέμης ανοίγει σχεδόν πάντα από button ,αν υποθέσουμε ότι ανοίγει το 90% των χεριών του και κάνει call σε 3bet το 25% (και λίγα λέω ) τότε στο flop έχουμε :

Board: Js 6s 8h

Dead:

Hand 0: 19.600% 19.40% 00.20% 45321 472.50 { 55+, A2s+, K6s+, Q8s+, J8s+, T8s+, A7o+, K9o+, QTo+, JTo }

Hand 1: 80.400% 80.20% 00.20% 187374 472.50 { AcAd }

στο turn : Board: Js 6s 8h 9s

Dead:

Hand 0: 37.298% 37.12% 00.18% 3675 17.50 { 55+, A2s+, K6s+, Q8s+, J8s+, T8s+, A7o+, K9o+, QTo+, JTo }

Hand 1: 62.702% 62.53% 00.18% 6190 17.50 { AcAd }

Έχουμε 4/1 στο flop και 1,5/1 στο turn ,βέβαια δεν έχουμε στοιχεία για τον αντίπαλο για το πως παίζει και το πως αντιδράει και δεν έχω υπολογίσει τα χέρια που κάνουν call στο flop αλλά οι πιθανότητες να έχει mid pair unset ,ή J ,ή 2nd pair + draw και να σε βάζει σε ΑΚ AQ δεν είναι λίγες εάν είναι 1 απτους 3 που λαλούν ή 1 απτους 2 που χορευουν.

και εγώ δεν νομίζω ότι είναι overplay οι ΑΑ σε αυτό το board ,φαινομενικά είναι heavy wet board αλλά in the long run μπορείς να βγάλεις value σε αρκετές των περιπτώσεων .

ακόμα και c /r turn αν είναι fishy aggro ή ακόμα καλύτερα bet -shove και για protection

Με αυτά τα λίγα στοιχεία για τον αντίπαλο ,το action και τα stack sizes δεν νομίζω να μπορείς να γλιτώσεις και πίσω να είσαι ..

Nothing more to add .. Είναι spot που δε με ενδιαφέρει να γλιτώσω χρήματα γιατί πολύ απλά είναι πολύ λίγα και γιατί either way είναι value situation .. παίζω ένα χέρι από το οποίο μακροχρόνια βγάζω profit και αν το χάσω απλά κάνω reload και εύχομαι να ξαναπαίξω το ίδιο και πάλι..

Να αναλύσω την άποψη μου γιατί αντέδρασα λίγο ακραία και ζητώ συγνώμη.

Αρχικά συμφωνώ ακριβώς όπως τα είπε ο stikis αλλά θα παραθέσω κάποιες σκέψεις και ας επαναλαμβάνομαι.

μα γι αυτον ακριβως το λογο τεινουμε ολοι προς το πασο...παιζει μεγαλο range suited φυλλων που εκει χανουμε απο το μεγαλυτερο ποσοστο, ενω χανουμε κι απο 2 pair πλεον, κεντες που συμπληρωνει το 9 κι οτι αλλο μπορεις να φανταστεις...το πιο safe και λογικο ειναι το fold...αλλο τωρα αν παντρευτεις τους ασους σου και δεν τους πασαρεις με τιποτα...

Αρχικά δεν είναι θέμα παντρέματος φύλλου. Είναι θέμα range και +EV move σε long term . Δεν είναι δηλαδή ένα σπότ στο οποίο τις περισσότερες φορές χάνεις αλλά δεν μπορείς να πας πάσο γιατί έχεις ΑΑ αλλά είναι ένα σπότ στο οποίο θες να βγάλεις το μέγιστο value . Θα παντρευόμουν τους ΑΑ αν παίζαμε με μεγαλύτερα stack και μου έκανε raise και δεν πήγαινα πάσο. Κάτι τελειώς διαφορετικό.

Δεύτερον ένα fish παίζει μεγαλύτερο range . Μεγαλύτερο range σημαίνει και πιο αδύναμο range γενικότερα. Δεν είναι μόνο τα δύο ζευγάρια ή οι κέντες αλλά ένα σωρό φύλλα χειρότερα από εμάς. Για να το αναλυσω καλύτερα τα φύλλα που θα κάνει call στο φλοπ είναι : Jx , 9Τ, 8x , KQ , AT , QT , 79, ΚΤ κτλπ .Ουσιαστικά τα φύλλα που είπε ο stikis . Σκέψου πόσα από αυτά τα φύλλα θα πάνε πάσο στο turn . Όλα όσα έχουν επαφή + ένα σπάθι , επαφή και oesd , top pair δεν θα πάνε πάσο . Μην ξεχνάς ότι είναι fish . Ναι κάποιες φορές θα έχει δύο ζευγαριά ή κέντα αλλά είναι τόσα πολλά τα άλλα φύλλα που νικαμέ και θα κάνουν call που δεν μας νοιάζει. Επίσης μην ξεχνάμε ότι μένει ούτε ένα pot size bet πράγμα που το κάνει ακόμα πιο +EV .

Το board είναι ότι πρέπει για να κάνουμε overplay τους άσους.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Απλά λέω ότι αν μπορούμε να γλυτώσουμε τα υπόλοιπα λεφτά σε αυτό το σημείο ας το κάνουμε.

Δεν είναι ένα σημείο που θέλουμε να γλιτώσουμε λεφτά.

Καθαρά μαθηματικά είναι πιο πιθανό να είμαστε μπροστά ή πίσω εδώ (πες μου και το range που τον τοποθετείς δηλαδή);

Ναι είναι +EV play . Προσοχή όμως μην το πάρεις σαν στανταρ. Μιλάμε για τον συγκεκριμένο παίκτη και για συγκεκριμένα stacks.

Nothing more to add .. Είναι spot που δε με ενδιαφέρει να γλιτώσω χρήματα γιατί πολύ απλά είναι πολύ λίγα και γιατί either way είναι value situation .. παίζω ένα χέρι από το οποίο μακροχρόνια βγάζω profit και αν το χάσω απλά κάνω reload και εύχομαι να ξαναπαίξω το ίδιο και πάλι..

Αυτό!!

δε ξερω γιατι αλλα το βλεπω πολυ διαφορετικα...το σκεπτικο μ ειναι το εξης: δεν λεει πουθενα ο θέμης πως μιλαμε για φύση με την εννοια του παιζει οτι να ναι...απλα παιζει σχεδον παντα απο button...εγω λοιπον απ αυτο και μονο δεν τον θεωρω fish με την ευρυτερη εννοια..τελειως διαφορετικα πραγματα imo..με το σκεπτικο μου λοιπον δεν ειναι ευκολο να δουμε εδω 1 pair εστω με draw αλλα κατι καλυτερο απ το δικο μας...just my opinion though :)