Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Κάνουμε call με set σε τόσο επικίνδυνο board;

dmelissourgos

Recommended Posts

Παίζουμε πρώτο χέρι στον πρώτο γύρο ενός HU match των τεσσάρων ατόμων στην Pokerstars. Turbo, φυσικά, με buy in $7. Προφανώς μηδέν reads για τον Villain. Τα στατιστικά του λένε ότι είναι κακός στο HU και έχει 300 παιχνίδια με ABI $1.50 και χάνει $42. Εγώ, βέβαια, δεν είχα προλάβει να τα ψάξω αυτά ακόμα.

PokerStars No-Limit Hold'em, 7 Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) (t1500)

BB (t1500)

Hero's M: 50.00

Preflop: Hero is SB with 8club.gif, 8heart.gif

Hero bets t40, BB calls t20

Flop: (t80) 10club.gif, 8spade.gif, 7diamond.gif(2 players)

BB bets t20, Hero raises to t100, BB calls t80

Turn: (t280) 6diamond.gif(2 players)

BB bets t100, Hero calls t100

River: (t480) 5club.gif(2 players)

BB bets t320, Hero ???

Μπορούμε να κάνουμε call;

Άλλο line;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δύσκολο spot για πρώτο hand. Εγώ δύσκολα θα πέταγα το set. Θα σου μείνουν κοντά 900 μάρκες. Δεν είναι καταστροφή. Θα έκανα το call για να δω πως το έπαιξε. Αν σου δείξει το 9 έχεις τουλάχιστον κάτι να βασιστείς για τα επόμενα hands καθώς νομίζω στο HU τα beting patterns είναι πολύ σημαντικά επειδή δεν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις πολλές κινήσεις.. παίζει πιο straight το παιχνίδι σου. Αν έχει 4 μπορείς να τσαντιστείς βέβαια αλλά και να μάθεις πόσο βλάκας είναι!!!!

Θα συμφωνήσω με Drowace, λογικά κάνεις call αν κ ξέρεις ότι μάλλον είσαι χαμένος. Αν παίζαμε σε πιο high-stake τουρνουά HU θα σου έλεγα ότι είσαι σίγουρα χαμένος, εδώ όμως αξίζει το call...imho.

Ένα διαφορετικό line θα ήταν ένα reraise στο raise του στο flop, μόνο και μόνο επειδή το flop είναι αρκετά επικίνδυνο, για περιπτώσεις που έχουμε str8 draw και όχι made str8. Βέβαια το J9 δεν είναι καθόλου απίθανο. Πολλές φορές είναι και το ένστινκτο που σε καθοδηγεί ανάλογα κ με την περίπτωση κάθε φορά.

Μάλλον αφού η λογική παραμένει ίδια. Θέλω να πω 9 φοβόμαστε. Με την ίδια λογικά με το set ναι θα έκανα call . Απλά χάνεις και από 2 pair πλέον ή κάποιο set αλλά δεν μου φαίνεται λογικό το 2 pair . Βέβαια σίγουρα θα ήταν αλλιώς το line με ΑΤ. Γενικά όπως ξέρεις είμαι αρχάριος βέβαια οπότε μπορεί απλά να λέω βλακείες :|

Έχεις δίκιο η λογική είναι ίδια, εκεί που κάνεις λάθος είναι ότι κανένας δε θα έκανε call με απλό top pair. Εκεί που καταλήγει η σκέψη μου, λοιπόν, είναι ότι έχουμε ένα απλό bluff catcher, καθώς αν έχει showdown value όπως 2 pair ή set δεν έχει κάνει bet για value. Αν λοιπόν δεν κάνουμε call με 1 ζευγάρι, δεν κάνουμε call ούτε με set. Παρ' όλα αυτά donkara αρκετά και έκανα το call οπότε μου έδειξε το 9 και τέλος. Ευτυχώς είχα αρκετή ώρα στη διάθεσή μου να γυρίσω το παιχνίδι, διότι είμασταν ακόμα στην αρχή και ήταν κακός, passive παίχτης.