kwste Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Ίσως χάνω κάτι δέν είμαι σίγουρος. Είμαι σίγουρος όμως οτι δέν θα πέταγα αυτό χέρι.Όταν όμως το βλέπω σαν τρίτος μου έρχονται διάφορες σκέψεις.Επειδή δεν ξέρω το image του αντιπάλου θα βγάλω δύο συμπεράσματα.1)Αν είναι tight παίχτης δεν μπορώ με τίποτα να τον βάλω σε range μικρότερο του ΑΚs ΚΚ+ και αυτό γιατί δεν βρίσκω κανένα λόγο να μπλεχτεί σε μια all in κατάσταση με τον μόνο παίχτη του τραπεζιού που μπορεί να τον αποκλείσει.Με αυτό το range πέρνουμε ένα edge στην καλύτερη περίπτωση 31% και στην χειρότερη να έχει ΑΑ και να είμαστε πίσω με 80%2)Αν έχει δώσει δείγματα LAG θα μεγάλωνε το range του αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί bet από UTG+2.Ίσως JJ QQ AQ AJ AK+ δινωντάς μας πολύ μεγαλύτερο edge.Και ρωταώ... αξίζει να ρισκάρουμε το μισό μας stack+ (που είναι 5-6 φορές πάνω από το average και διπλάσιο απο του 2ου στο τραπέζι μας) με την πιθανότητα να δείξει ΑΑ η να ''δούμε'' ενα Α στο board?Ή για την δεύτερη περίπτωση,αξίζει να χάσουμε την κυριαρχία του τραπεζιού (και του τουρνουά πιθανότατα) άν μας ''πουλήσει'' η τράπουλα? Ξέρω οτι μαθηματικά είναι τραγική η απόφαση να πάμε fold εδώ με τέτοιο edge αλλά είναι τουρνούα και η θέση μας είναι πολύ καλή αυτήν την στιγμή.Από την άλλη μεριά όμως ένα κερδισμένο χέρι εδώ εξασφαλίζει σε έναν solid παίχτη το FT και στα τουρνούα συνήθως παίζουμε για την πρώτη θέση.Γενικά δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά και στις αναλύσεις, προσπαθώ όμως. Άν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Vatal έγραψε: kai episis den pezei na vre8oume me tetia stacks se auto to lvl otan to average einai toso katwΚάνεις λάθος. Σε rebuy τουρνουά δεν είναι καθόλου απίθανο, θά 'λεγα μάλιστα ότι το έχω συναντήσει κάμποσες φορές. Έχει τύχει σε εμένα να τελειώσω την πρώτη ώρα με ~24.000 μάρκες (αρχικά 1500) και να είμαι 2ος ενώ ο 1ος είναι ακριβώς στα αριστερά μου με 35.000+ και μόλις στο τέλος του 5ου lvl. Γιατί και πως συνέβει; ένας τρελός στο τραπέζι είχε κάνει άπειρα rebuys και έτυχε να 'ταΐζει' μονίμως εμάς τους δύο! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 kwste έγραψε:σε range μικρότερο του ΑΚs ΚΚ+ ...Με αυτό το range πέρνουμε ένα edge στην καλύτερη περίπτωση 31% και στην χειρότερη να έχει ΑΑ και να είμαστε πίσω με 80%...Γενικά δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά και στις αναλύσεις, προσπαθώ όμως. Άν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.Να κάνουμε λοιπόν τα maths:ΚΚ vs ΚΚ+, ΑΚ (ούτε καν suited): 154,107,360 games 0.005 secs 30,821,472,000 games/secBoard: Dead: -------------equity win tie pots won pots tied Hand 0: 47.293% 43.79% 03.51% 67479612 5402286.00 { KK }Hand 1: 52.707% 49.20% 03.51% 75823176 5402286.00 { KK+, AKs, AKo }Άρα έχουμε 47,29% απέναντι στο range του ενώ πρέπει να βάλουμε 33.000 για 71.000 δηλαδή 46,47% pot odds. Άρα το edge μας ούτε λίγο ούτε πολύ είναι < 1%. Παράθεση
LuckyKnight Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 SWEDENFISH έγραψε:Στο online tournament poker(όπου το επίπεδο των παικτών είναι αρκετά χαμηλό)το ΚΚ απλά δεν κάνει fold.H διαφορά τώρα ανάμεσα στο ΚΚ και στο QQ είναι τεράστια.Οι αλλαγές στην παρτίδα είναι σημαντικές ,αλλάδεν είναι αρκετές...Λαγός.gr είσαι καλεσμένος μου στο σεμινάριοστρατηγικής που θα γίνει στο POKER PROS TOUR.Θα συμφωνησω οτι ΚΚ δεν κανει fold σε τετοια τουρνουα παρα μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις.Θα διαφωνησω λιγο με το χαμηλο επιπεδο του online tournament poker (εκτος αν το συσχετιζεις και με τα μικροτερα buy in).Ισα ισα θα ελεγα οτι γενικα πιστευωεπιπεδο live MTT me buy-in a = επιπεδο online MTT me buy-in a/5Και με την ευκαιρια VERY NICE WIN extes Παράθεση
LuckyKnight Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 safesteps έγραψε:kwste έγραψε:σε range μικρότερο του ΑΚs ΚΚ+ ...Με αυτό το range πέρνουμε ένα edge στην καλύτερη περίπτωση 31% και στην χειρότερη να έχει ΑΑ και να είμαστε πίσω με 80%...Γενικά δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά και στις αναλύσεις, προσπαθώ όμως. Άν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.Να κάνουμε λοιπόν τα maths:ΚΚ vs ΚΚ+, ΑΚ (ούτε καν suited): 154,107,360 games 0.005 secs 30,821,472,000 games/secBoard: Dead: -------------equity win tie pots won pots tied Hand 0: 47.293% 43.79% 03.51% 67479612 5402286.00 { KK }Hand 1: 52.707% 49.20% 03.51% 75823176 5402286.00 { KK+, AKs, AKo }Άρα έχουμε 47,29% απέναντι στο range του ενώ πρέπει να βάλουμε 33.000 για 71.000 δηλαδή 46,47% pot odds. Άρα το edge μας ούτε λίγο ούτε πολύ είναι < 1%.[/quote:eqmz4l3j]Ενταξει ρε παιδια αλλα το range toy με τιποτα δεν ειναι αυστηρα αυτο Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 ty luckysinekrina tous pektes sta on line tour me tous pektessta online cash,opou ine mera me nixta.tora ososn afora ta online me live tour ne tha simfoniso. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με εύληπτο τρόπο (έχω υψηλό IQ) γιατί στο παράδειγμα με τους ΚΚ δεν είναι αυστηρά αυτό το range και γιατί είναι στο παράδειγμα με τις QQ; Παράθεση
LuckyKnight Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 οκ, συμφωνω κι εγω σε αυτο Παράθεση
LuckyKnight Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 safesteps έγραψε:Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με εύληπτο τρόπο (έχω υψηλό IQ) γιατί στο παράδειγμα με τους ΚΚ δεν είναι αυστηρά αυτό το range και γιατί είναι στο παράδειγμα με τις QQ;Εγω και με τις νταμες call proteina Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο: Το range του να είναι ΑΑ+ ...http://www.pokerland.gr/option,com_kune ... 17545.html Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 giati me kk kerdizis kai to qq eno mionete h pithanotita na exi o alos kk.epishs ise poli mprosta an exi kai ak.antitheta an exis qq ,exis ta arnitika tou pithanou kk...ktl.vasika h diafora tou kk apo to qq se tournoua ine oso h apostash apo edo sto las vegas me epistrofi.easy fold-easy call. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 SWEDENFISH έγραψε:giati me kk kerdizis kai to qq eno mionete h pithanotita na exi o alos kk.epishs ise poli mprosta an exi kai ak.antitheta an exis qq ,exis ta arnitika tou pithanou kk...ktl.vasika h diafora tou kk apo to qq se tournoua ine oso h apostash apo edo sto las vegas me epistrofi.easy fold-easy call.Ναι βρε Ήλιε, καλά όλα αυτά, αποδεκτά και κατανοητά. Αυτό στο οποίο δεν μου απαντάει κανείς είναι γιατί διαφέρει η απόφαση αφού το edge είναι το ίδιο ; Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 ine idio to edge an kratas kk ite qq? Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 safesteps έγραψε:SWEDENFISH έγραψε:giati me kk kerdizis kai to qq eno mionete h pithanotita na exi o alos kk.epishs ise poli mprosta an exi kai ak.antitheta an exis qq ,exis ta arnitika tou pithanou kk...ktl.vasika h diafora tou kk apo to qq se tournoua ine oso h apostash apo edo sto las vegas me epistrofi.easy fold-easy call.Ναι βρε Ήλιε, καλά όλα αυτά, αποδεκτά και κατανοητά. Αυτό στο οποίο δεν μου απαντάει κανείς είναι γιατί διαφέρει η απόφαση αφού το edge είναι το ίδιο ;[/quote:nfi6jpab]Ummm gia opoion skeftetai panw apo to 1o level sto poker, ayto pou exei shmasia einai to equity tou fyllou mas (h tou range mas) se sxesh me to range tou antipalou kai oxi to poso dynato einai to fyllo mas se apolyth klimaka Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 SWEDENFISH έγραψε:ine idio to edge an kratas kk ite qq?Έχεις προσέξει τις διαφορές στα stacks και στα bets στο αλλαγμένο παράδειγμα με τους ΚΚ; Λίγο πριν έκανα και παράθεση από το pokerstove με τα maths... Είμαι ο μόνος που βγάζει edge ~1% και στα δύο παραδείγματα; Παράθεση
LuckyKnight Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 safesteps έγραψε:SWEDENFISH έγραψε:ine idio to edge an kratas kk ite qq?Έχεις προσέξει τις διαφορές στα stacks και στα bets στο αλλαγμένο παράδειγμα με τους ΚΚ; Λίγο πριν έκανα και παράθεση από το pokerstove με τα maths... Είμαι ο μόνος που βγάζει edge ~1% και στα δύο παραδείγματα;[/quote:eggjeljx]Sorry exeis parathesei ta maths pio pisw, alla me tis ntames pws bgazeis to idio? Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Στο αρχικό παράδειγμα του Άκη, εκεί δεν καταλήξαμε; με range του jopper ΚΚ+, ΑΚ, ότι έχουμε περίπου 40% όσο και τα pot odds; Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Νίκο δεν είναι cash game. Το tournament equity πώς μεταβάλεται; Σίγουρα δεν έχουμε edge. Είμαστε κιόλας στο 70% του field από το οποίο πληρώνεται το 10%. Επίσης πρέπει να δώσουμε ειδικό βάρος στα πιθανά του φύλλα. Δηλαδή εφόσον έχει ΑΑ πόσο συχνά θα κάνει αυτό το play? Και πόσο συχνά αν έχει ΑΚ? Πιστεύω το ΑΚ θα κερδίσει ακόμη παραπάνω, αλλά και πάλι λόγω big stack vs huge stack θα έλεγα ότι δεν έχουμε edge. Αυτό επειδή είναι solid ο αντίπαλος, αλλιώς θα έλεγα call, δηλαδή απέναντι σε fish. Παράθεση
vergitsis Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 holdemgr έγραψε:Ummm gia opoion skeftetai panw apo to 1o level sto poker, ayto pou exei shmasia einai to equity tou fyllou mas (h tou range mas) se sxesh me to range tou antipalou sta cash kaneis den eipe to anti8eto alla sta tournoua metrane kai alloi paragontes,ta analisame kai parapano. Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 i give up.ty all Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 SamGreek έγραψε:Νίκο δεν είναι cash game. Το tournament equity πώς μεταβάλεται; Σίγουρα δεν έχουμε edge. Είμαστε κιόλας στο 70% του field από το οποίο πληρώνεται το 10%. Επίσης πρέπει να δώσουμε ειδικό βάρος στα πιθανά του φύλλα. Δηλαδή εφόσον έχει ΑΑ πόσο συχνά θα κάνει αυτό το play? Και πόσο συχνά αν έχει ΑΚ? Πιστεύω το ΑΚ θα κερδίσει ακόμη παραπάνω, αλλά και πάλι λόγω big stack vs huge stack θα έλεγα ότι δεν έχουμε edge. Αυτό επειδή είναι solid ο αντίπαλος, αλλιώς θα έλεγα call, δηλαδή απέναντι σε fish.Άρα; fold? Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 lagos.gr to proto level ime ego me to 100% ROIkai 140k kerdh apo tournoua se 90 meres? Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 SWEDENFISH έγραψε:lagos.gr to proto level ime ego me to 100% ROIkai 140k kerdh apo tournoua se 90 meres?Αντί να σπαταλάς το χρόνο σου διαπληκτιζόμενος με τον Ηoldem, γιατί δεν μου εξηγείς τι διαφορά των δύο αποφάσεων; Στο αρχικό χέρι του Άκη το call είναι +EV αλλά πολύ οριακό (~1%) για να δεχτείς να ρισκάρεις τόσα πολλά chips σ' αυτή τη φάση του τουρνουά. Πολύ ωραία! Στο χέρι με τους ΚΚ, το μαθηματικό σου πλεονέκτημα είναι πάλι το ίδιο (~1%). Γιατί τότε θεωρείς το call σωστό; Παράθεση
LuckyKnight Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 holdemgr έγραψε:safesteps έγραψε:SWEDENFISH έγραψε:giati me kk kerdizis kai to qq eno mionete h pithanotita na exi o alos kk.epishs ise poli mprosta an exi kai ak.antitheta an exis qq ,exis ta arnitika tou pithanou kk...ktl.vasika h diafora tou kk apo to qq se tournoua ine oso h apostash apo edo sto las vegas me epistrofi.easy fold-easy call.Ναι βρε Ήλιε, καλά όλα αυτά, αποδεκτά και κατανοητά. Αυτό στο οποίο δεν μου απαντάει κανείς είναι γιατί διαφέρει η απόφαση αφού το edge είναι το ίδιο ;[/quote:2doamj7u]Ummm gia opoion skeftetai panw apo to 1o level sto poker, ayto pou exei shmasia einai to equity tou fyllou mas (h tou range mas) se sxesh me to range tou antipalou kai oxi to poso dynato einai to fyllo mas se apolyth klimaka[/quote:2doamj7u]range antipalou: arketa dyskolo na to peis me sxetiki akribeia (sti mi theoritiki periptosi)equity: super dyskolo na to breis se tournoua se ayti ti fasirange mas: den katalabainw ti ennoeisfyllo mas: to mono pou kseroume pragmatikaKamia fora me genikotites opws ayto pou leei o Ilios kratame ta pragmata apla kai glytonoume apo polles pagides tou overthinking (ki as diafwnw me to fold QQ) Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου, 2009 apanthsh den tha doso giati to lathos vriskete sthn katastrosh ths eksisoshs kai oxi sthn epilisi.Ala h partida prin 2 lepta kati mou thimiseXAXAPokerStars Game #24375513061: Tournament #136340201, $50+$5 Hold'em No Limit - Level XIII (600/1200) - 2009/01/28 18:36:04 ETTable '136340201 35' 9-max Seat #8 is the buttonSeat 1: sketchy1 (52875 in chips) Seat 2: hasch-poker (25008 in chips) Seat 3: fel_iv (16003 in chips) Seat 4: ILIOS72 (27679 in chips) Seat 5: KtheKing (27083 in chips) Seat 6: yatch15 (46771 in chips) Seat 7: PMJackson21 (32737 in chips) Seat 8: th9nip (47148 in chips) Seat 9: PlzGetDown (56115 in chips) sketchy1: posts the ante 125hasch-poker: posts the ante 125fel_iv: posts the ante 125ILIOS72: posts the ante 125KtheKing: posts the ante 125yatch15: posts the ante 125PMJackson21: posts the ante 125th9nip: posts the ante 125PlzGetDown: posts the ante 125PlzGetDown: posts small blind 600sketchy1: posts big blind 1200*** HOLE CARDS ***Dealt to ILIOS72 [Kc Ac]hasch-poker: raises 1800 to 3000fel_iv: folds ILIOS72: raises 24554 to 27554 and is all-inKtheKing: folds yatch15: folds PMJackson21: raises 5058 to 32612 and is all-inth9nip: folds PlzGetDown: folds sketchy1: folds hasch-poker: folds Uncalled bet (5058) returned to PMJackson21*** FLOP *** [Ad 3c As]*** TURN *** [Ad 3c As] [4c]*** RIVER *** [Ad 3c As 4c] [7c]PMJackson21 said, "nh"*** SHOW DOWN ***ILIOS72: shows [Kc Ac] (a flush, Ace high)PMJackson21: shows [Qd Qh] (two pair, Aces and Queens)ILIOS72 collected 61033 from pot*** SUMMARY ***Total pot 61033 | Rake 0 Board [Ad 3c As 4c 7c]Seat 1: sketchy1 (big blind) folded before FlopSeat 2: hasch-poker folded before FlopSeat 3: fel_iv folded before Flop (didn't bet)Seat 4: ILIOS72 showed [Kc Ac] and won (61033) with a flush, Ace highSeat 5: KtheKing folded before Flop (didn't bet)Seat 6: yatch15 folded before Flop (didn't bet)Seat 7: PMJackson21 showed [Qd Qh] and lost with two pair, Aces and QueensSeat 8: th9nip (button) folded before Flop (didn't bet)Seat 9: PlzGetDown (small blind) folded before Flop Παράθεση
Recommended Posts