Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ίσως χάνω κάτι δέν είμαι σίγουρος. Είμαι σίγουρος όμως οτι δέν θα πέταγα αυτό χέρι.Όταν όμως το βλέπω σαν τρίτος μου έρχονται διάφορες σκέψεις.

Επειδή δεν ξέρω το image του αντιπάλου θα βγάλω δύο συμπεράσματα.

1)Αν είναι tight παίχτης δεν μπορώ με τίποτα να τον βάλω σε range μικρότερο του ΑΚs ΚΚ+ και αυτό γιατί δεν βρίσκω κανένα λόγο να μπλεχτεί σε μια all in κατάσταση με τον μόνο παίχτη του τραπεζιού που μπορεί να τον αποκλείσει.Με αυτό το range πέρνουμε ένα edge στην καλύτερη περίπτωση 31% και στην χειρότερη να έχει ΑΑ και να είμαστε πίσω με 80%

2)Αν έχει δώσει δείγματα LAG θα μεγάλωνε το range του αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί bet από UTG+2.

Ίσως JJ QQ AQ AJ AK+ δινωντάς μας πολύ μεγαλύτερο edge.

Και ρωταώ... αξίζει να ρισκάρουμε το μισό μας stack+ (που είναι 5-6 φορές πάνω από το average και διπλάσιο απο του 2ου στο τραπέζι μας) με την πιθανότητα να δείξει ΑΑ η να ''δούμε'' ενα Α στο board?

Ή για την δεύτερη περίπτωση,αξίζει να χάσουμε την κυριαρχία του τραπεζιού (και του τουρνουά πιθανότατα) άν μας ''πουλήσει'' η τράπουλα? Ξέρω οτι μαθηματικά είναι τραγική η απόφαση να πάμε fold εδώ με τέτοιο edge αλλά είναι τουρνούα και η θέση μας είναι πολύ καλή αυτήν την στιγμή.

Από την άλλη μεριά όμως ένα κερδισμένο χέρι εδώ εξασφαλίζει σε έναν solid παίχτη το FT και στα τουρνούα συνήθως παίζουμε για την πρώτη θέση.

Γενικά δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά και στις αναλύσεις, προσπαθώ όμως. Άν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

• Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Vatal έγραψε:

kai episis den pezei na vre8oume me tetia stacks se auto to lvl otan to average einai toso katw

Κάνεις λάθος. Σε rebuy τουρνουά δεν είναι καθόλου απίθανο, θά 'λεγα μάλιστα ότι το έχω συναντήσει κάμποσες φορές. Έχει τύχει σε εμένα να τελειώσω την πρώτη ώρα με ~24.000 μάρκες (αρχικά 1500) και να είμαι 2ος ενώ ο 1ος είναι ακριβώς στα αριστερά μου με 35.000+ και μόλις στο τέλος του 5ου lvl. Γιατί και πως συνέβει; ένας τρελός στο τραπέζι είχε κάνει άπειρα rebuys και έτυχε να 'ταΐζει' μονίμως εμάς τους δύο!

Δημοσίευση

kwste έγραψε:

σε range μικρότερο του ΑΚs ΚΚ+

.

.

.

Με αυτό το range πέρνουμε ένα edge στην καλύτερη περίπτωση 31% και στην χειρότερη να έχει ΑΑ και να είμαστε πίσω με 80%

.

.

.

Γενικά δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά και στις αναλύσεις, προσπαθώ όμως. Άν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

Να κάνουμε λοιπόν τα maths:

ΚΚ vs ΚΚ+, ΑΚ (ούτε καν suited):

154,107,360 games 0.005 secs 30,821,472,000 games/sec

Board:

Dead:

-------------equity win tie pots won pots tied

Hand 0: 47.293% 43.79% 03.51% 67479612 5402286.00 { KK }

Hand 1: 52.707% 49.20% 03.51% 75823176 5402286.00 { KK+, AKs, AKo }

Άρα έχουμε 47,29% απέναντι στο range του ενώ πρέπει να βάλουμε 33.000 για 71.000 δηλαδή 46,47% pot odds. Άρα το edge μας ούτε λίγο ούτε πολύ είναι < 1%.

Δημοσίευση

SWEDENFISH έγραψε:

Στο online tournament poker(όπου το επίπεδο των παικτών είναι αρκετά χαμηλό)το ΚΚ απλά δεν κάνει fold.

H διαφορά τώρα ανάμεσα στο ΚΚ και στο QQ είναι τεράστια.

Οι αλλαγές στην παρτίδα είναι σημαντικές ,αλλά

δεν είναι αρκετές...

Λαγός.gr είσαι καλεσμένος μου στο σεμινάριο

στρατηγικής που θα γίνει στο POKER PROS TOUR.

Θα συμφωνησω οτι ΚΚ δεν κανει fold σε τετοια τουρνουα παρα μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις.

Θα διαφωνησω λιγο με το χαμηλο επιπεδο του online tournament poker (εκτος αν το συσχετιζεις και με τα μικροτερα buy in).

Ισα ισα θα ελεγα οτι γενικα πιστευω

επιπεδο live MTT me buy-in a = επιπεδο online MTT me buy-in a/5

Και με την ευκαιρια VERY NICE WIN extes

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

kwste έγραψε:
σε range μικρότερο του ΑΚs ΚΚ+

.

.

.

Με αυτό το range πέρνουμε ένα edge στην καλύτερη περίπτωση 31% και στην χειρότερη να έχει ΑΑ και να είμαστε πίσω με 80%

.

.

.

Να κάνουμε λοιπόν τα maths:

ΚΚ vs ΚΚ+, ΑΚ (ούτε καν suited):

154,107,360 games 0.005 secs 30,821,472,000 games/sec

Board:

Dead:

-------------equity win tie pots won pots tied

Hand 0: 47.293% 43.79% 03.51% 67479612 5402286.00 { KK }

Hand 1: 52.707% 49.20% 03.51% 75823176 5402286.00 { KK+, AKs, AKo }

Άρα έχουμε 47,29% απέναντι στο range του ενώ πρέπει να βάλουμε 33.000 για 71.000 δηλαδή 46,47% pot odds. Άρα το edge μας ούτε λίγο ούτε πολύ είναι < 1%.[/quote:eqmz4l3j]

Ενταξει ρε παιδια αλλα το range toy με τιποτα δεν ειναι αυστηρα αυτο

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με εύληπτο τρόπο (έχω υψηλό IQ) γιατί στο παράδειγμα με τους ΚΚ δεν είναι αυστηρά αυτό το range και γιατί είναι στο παράδειγμα με τις QQ;

Εγω και με τις νταμες call proteina

Δημοσίευση

SWEDENFISH έγραψε:

giati me kk kerdizis kai to qq eno mionete h pithanotita na exi o alos kk.

epishs ise poli mprosta an exi kai ak.

antitheta an exis qq ,exis ta arnitika tou pithanou kk...ktl.

vasika h diafora tou kk apo to qq se tournoua ine oso h apostash apo edo sto las vegas me epistrofi.

easy fold-easy call.

Ναι βρε Ήλιε, καλά όλα αυτά, αποδεκτά και κατανοητά. Αυτό στο οποίο δεν μου απαντάει κανείς είναι γιατί διαφέρει η απόφαση αφού το edge είναι το ίδιο ;

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

SWEDENFISH έγραψε:

vasika h diafora tou kk apo to qq se tournoua ine oso h apostash apo edo sto las vegas me epistrofi.

easy fold-easy call.

Ναι βρε Ήλιε, καλά όλα αυτά, αποδεκτά και κατανοητά. Αυτό στο οποίο δεν μου απαντάει κανείς είναι γιατί διαφέρει η απόφαση αφού το edge είναι το ίδιο ;[/quote:nfi6jpab]

Ummm gia opoion skeftetai panw apo to 1o level sto poker, ayto pou exei shmasia einai to equity tou fyllou mas (h tou range mas) se sxesh me to range tou antipalou kai oxi to poso dynato einai to fyllo mas se apolyth klimaka

Δημοσίευση

SWEDENFISH έγραψε:

ine idio to edge an kratas kk ite qq?

Έχεις προσέξει τις διαφορές στα stacks και στα bets στο αλλαγμένο παράδειγμα με τους ΚΚ; Λίγο πριν έκανα και παράθεση από το pokerstove με τα maths... Είμαι ο μόνος που βγάζει edge ~1% και στα δύο παραδείγματα;

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

SWEDENFISH έγραψε:
ine idio to edge an kratas kk ite qq?

Έχεις προσέξει τις διαφορές στα stacks και στα bets στο αλλαγμένο παράδειγμα με τους ΚΚ; Λίγο πριν έκανα και παράθεση από το pokerstove με τα maths... Είμαι ο μόνος που βγάζει edge ~1% και στα δύο παραδείγματα;[/quote:eggjeljx]

Sorry exeis parathesei ta maths pio pisw, alla me tis ntames pws bgazeis to idio?

Δημοσίευση

Νίκο δεν είναι cash game. Το tournament equity πώς μεταβάλεται; Σίγουρα δεν έχουμε edge. Είμαστε κιόλας στο 70% του field από το οποίο πληρώνεται το 10%. Επίσης πρέπει να δώσουμε ειδικό βάρος στα πιθανά του φύλλα. Δηλαδή εφόσον έχει ΑΑ πόσο συχνά θα κάνει αυτό το play? Και πόσο συχνά αν έχει ΑΚ? Πιστεύω το ΑΚ θα κερδίσει ακόμη παραπάνω, αλλά και πάλι λόγω big stack vs huge stack θα έλεγα ότι δεν έχουμε edge. Αυτό επειδή είναι solid ο αντίπαλος, αλλιώς θα έλεγα call, δηλαδή απέναντι σε fish.

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

Νίκο δεν είναι cash game. Το tournament equity πώς μεταβάλεται; Σίγουρα δεν έχουμε edge. Είμαστε κιόλας στο 70% του field από το οποίο πληρώνεται το 10%. Επίσης πρέπει να δώσουμε ειδικό βάρος στα πιθανά του φύλλα. Δηλαδή εφόσον έχει ΑΑ πόσο συχνά θα κάνει αυτό το play? Και πόσο συχνά αν έχει ΑΚ? Πιστεύω το ΑΚ θα κερδίσει ακόμη παραπάνω, αλλά και πάλι λόγω big stack vs huge stack θα έλεγα ότι δεν έχουμε edge. Αυτό επειδή είναι solid ο αντίπαλος, αλλιώς θα έλεγα call, δηλαδή απέναντι σε fish.

Άρα; fold?

Δημοσίευση

SWEDENFISH έγραψε:

lagos.gr to proto level ime ego me to 100% ROI

kai 140k kerdh apo tournoua se 90 meres?

Αντί να σπαταλάς το χρόνο σου διαπληκτιζόμενος με τον Ηoldem, γιατί δεν μου εξηγείς τι διαφορά των δύο αποφάσεων; Στο αρχικό χέρι του Άκη το call είναι +EV αλλά πολύ οριακό (~1%) για να δεχτείς να ρισκάρεις τόσα πολλά chips σ' αυτή τη φάση του τουρνουά. Πολύ ωραία! Στο χέρι με τους ΚΚ, το μαθηματικό σου πλεονέκτημα είναι πάλι το ίδιο (~1%). Γιατί τότε θεωρείς το call σωστό;

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

safesteps έγραψε:
SWEDENFISH έγραψε:

easy fold-easy call.

Ναι βρε Ήλιε, καλά όλα αυτά, αποδεκτά και κατανοητά. Αυτό στο οποίο δεν μου απαντάει κανείς είναι γιατί διαφέρει η απόφαση αφού το edge είναι το ίδιο ;[/quote:2doamj7u]

Ummm gia opoion skeftetai panw apo to 1o level sto poker, ayto pou exei shmasia einai to equity tou fyllou mas (h tou range mas) se sxesh me to range tou antipalou kai oxi to poso dynato einai to fyllo mas se apolyth klimaka[/quote:2doamj7u]

range antipalou: arketa dyskolo na to peis me sxetiki akribeia (sti mi theoritiki periptosi)

equity: super dyskolo na to breis se tournoua se ayti ti fasi

range mas: den katalabainw ti ennoeis

fyllo mas: to mono pou kseroume pragmatika

Kamia fora me genikotites opws ayto pou leei o Ilios kratame ta pragmata apla kai glytonoume apo polles pagides tou overthinking (ki as diafwnw me to fold QQ)

Δημοσίευση

apanthsh den tha doso giati to lathos vriskete sthn katastrosh ths eksisoshs kai oxi sthn epilisi.

Ala h partida prin 2 lepta kati mou thimise

XAXA

PokerStars Game #24375513061: Tournament #136340201, $50+$5 Hold'em No Limit - Level XIII (600/1200) - 2009/01/28 18:36:04 ET

Table '136340201 35' 9-max Seat #8 is the button

Seat 1: sketchy1 (52875 in chips)

Seat 2: hasch-poker (25008 in chips)

Seat 3: fel_iv (16003 in chips)

Seat 4: ILIOS72 (27679 in chips)

Seat 5: KtheKing (27083 in chips)

Seat 6: yatch15 (46771 in chips)

Seat 7: PMJackson21 (32737 in chips)

Seat 8: th9nip (47148 in chips)

Seat 9: PlzGetDown (56115 in chips)

sketchy1: posts the ante 125

hasch-poker: posts the ante 125

fel_iv: posts the ante 125

ILIOS72: posts the ante 125

KtheKing: posts the ante 125

yatch15: posts the ante 125

PMJackson21: posts the ante 125

th9nip: posts the ante 125

PlzGetDown: posts the ante 125

PlzGetDown: posts small blind 600

sketchy1: posts big blind 1200

*** HOLE CARDS ***

Dealt to ILIOS72 [Kc Ac]

hasch-poker: raises 1800 to 3000

fel_iv: folds

ILIOS72: raises 24554 to 27554 and is all-in

KtheKing: folds

yatch15: folds

PMJackson21: raises 5058 to 32612 and is all-in

th9nip: folds

PlzGetDown: folds

sketchy1: folds

hasch-poker: folds

Uncalled bet (5058) returned to PMJackson21

*** FLOP *** [Ad 3c As]

*** TURN *** [Ad 3c As] [4c]

*** RIVER *** [Ad 3c As 4c] [7c]

PMJackson21 said, "nh"

*** SHOW DOWN ***

ILIOS72: shows [Kc Ac] (a flush, Ace high)

PMJackson21: shows [Qd Qh] (two pair, Aces and Queens)

ILIOS72 collected 61033 from pot

*** SUMMARY ***

Total pot 61033 | Rake 0

Board [Ad 3c As 4c 7c]

Seat 1: sketchy1 (big blind) folded before Flop

Seat 2: hasch-poker folded before Flop

Seat 3: fel_iv folded before Flop (didn't bet)

Seat 4: ILIOS72 showed [Kc Ac] and won (61033) with a flush, Ace high

Seat 5: KtheKing folded before Flop (didn't bet)

Seat 6: yatch15 folded before Flop (didn't bet)

Seat 7: PMJackson21 showed [Qd Qh] and lost with two pair, Aces and Queens

Seat 8: th9nip (button) folded before Flop (didn't bet)

Seat 9: PlzGetDown (small blind) folded before Flop